Değişik bir kurabiye tarifi daha ...
O kadar çıtır ,o kadar lezzeti değişik ki,bayılacaksınız....
Kurabiye anlayışınız çığır aşacak...
Haydi üşenmeyin ve mutfağa gidin bu harika kurabiyeyi bir kere deneyin ...
MALZEMELER
20 adet hazır baklavalık yufka
Arasına sürmek için tereyağ
1 çay bardağı kırıklanmış ceviz içi
1 Çay bardağı kırıklanmış çikolata
Kurabiyesi için;
2 Çorba kaşığı dolusu tereyağ
Yarım cay bardağı Sıvıyağ
1 yumurta
1 su bardağı Tozşeker
3 yemek kaşığı Kakao
Yarım paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
YAPILIŞI :
Kurabiye malzemeleri ile kulak memesi kıvamında kurabiye hamuru yoğurulur Yoğurulan hamur 20 dakika kadar buzlukta bekletilir. Baklava yufkaları çift kat olacak sekilde tezgaha koyulup arasına ve üstüne biraz eritilmiş tereyağ sürülür.Dolaptan çıkarılan kurabiye hamuru baklava yufkasının üzerine rendelenir.Hamuru rendeledikten sonra üzerine kırıklanmış çikolata parçaları ve kırılmış ceviz içi serpelenir yufka uzun kenarından rulo yapılıp 3 parmak genişliğinde kesilir.
Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında resimde ki gibi üzerleri kızarana kadar pişirilir.
Kavanoza koyarak 3 hafta boyunca ilk günkü tazeliğinde saklanır.AFİYET OLSUN...
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder