25 Nisan 2016 Pazartesi

CEVİZLİ MÜCVER


CEVİZLİ MÜCVER

Bahar geldimi, hemen aklıma bol yeşillikli mücver  yapmak düşer. Pazardan ne kadar yeşillik varsa alıp büyük bir zevkle saatlerce lavoba başında (bel ve sırt ağrımla birlikte) onları tek tek yıkayıp kurutup hava almayacak bir kaba koyarım vee doğru buzdolabınaaaaa ....Diyeceğim ama diyemiyorummmm çünküüü  daha dolaba kaldırmadan bolca bir mücver yaparım.Yeşillikleri doğrarım doğrarım hep gözüme az gelir biraz daha biraz daha derken bir de bakmışım hepsini doğramışım.Söz konusu mücver olunca gözüm doymuyor galiba... Değişik mücverler denemeyi de çok severim ..İşte bunlardan biri de cevizli mücver ... Denediğinizde ''Hımmmm Nefiiiissss'' diyebileceğiniz bu mücveri denemenizi şiddetle tavsiye ederim...

MALZEMELER :

2 Adet beyaz kabak
1 Demet Maydanoz
1 Demet Nane 
1 Demet Dereotu
1 Demet Taze soğan
8-10Tane kıvırcık Yaprağı
1-2 Dal Reyhan
1 /2 Demet Roka
1 Su Bardağı ceviz içi (Kırıklanmış)
1 Tatlı kaşığı karabiber
1 Tatlı kaşığı kırmızı biber
1 Tatlı kaşığı Kimyon
1 Tatlı kaşığı tuz 
3 adet Yumurta
3-4 Çorba kaşığı un
Kızartmak için ;
sıvı yağ

YAPILIŞI :




Bütün malzemeler güzelce yıkanıp bir kabın içine ince ince doğranır. Daha sonra içine baharatlar ilave edilir yumurtalar kırılır ve un ilave edilip bütün malzemeler karıştırılır. Karışımın içine kabaklar yıkanıp rendelenir. Karışım boza kıvamında olmalıdır. Eğer yeşillikler fazla gelirse belki boza kıvamında olmayabilir çünkü demet olarak ölçü verdiğim için demetler az ya da çok olabilir. O zaman unu arttırabilirsiniz.Ya da koyu olursa çok az sütle kıvamını açabilirsiniz.



Boza kıvamında olan karışıma kırk cevizler eklenip karıştırılır ve  kızdırılmış yağa kaşıkla dökülerek kızartılır veee afiyetle yenirrr... AFİYETLER OLSUUUNNN....