3 Ağustos 2015 Pazartesi

HURMALI KEK






 HURMALI KEK 

Abimlerin yazlığına Şile 'ye üç beş günlüğüne gittik geçenlerde, sağolsun yengem bizi  kahvaltı, öğlen ,beş çayı, akşam yemeği derken bir kaç kilo fazlamızla uğurladı Şile den :))) 
Bir akşam üstü yengem'' kek yapalım'' dedi İçine ne koyalım diye düşünürken ramazandan kalma hurmaları olduğunu söyleyip'' hurmalı yapalım'' dedi veee bu güzel kek ortaya çıktı sanırım sadece ramazanda aldığım hurma artık mutfağımda hep olacak...Biz çokkk beğendik siz de denemelisiniz bence bu harika lezzeti...

MALZEMELER :

3 Yumurta
1 Su bardağı şeker
1 Su bardağı sıvı yağ
1 Su bardağı süt
1 Paket kabartma tozu
3 Su bardağı un
1 Su bardağı doğranmış hurma
1 Tatlı kaşığı tarçın


YAPILIŞI :
Önce yumurtaların beyazı mikserle köpürene ve katılaşana  kadar çırpılır  daha sonra içine şeker ilave edilerek beş dakika daha çırpılır.Yumurta sarıları da ayrı bir yerde çırpılıp yumurta beyazının İçine yağ,süt, kabartma tozu ve unla birlikte karıştırılıp tahta bir kaşıkla karıştırılır.
Başka bir hurmalar küp küp doğranır ve una bulanır.


Kek kalıbı sıvı yağ ile yağlanıp kek hamuru dökülür. Hamurun üzerine hurmalar dökülür ve tarçın serpilip bir kaşığın arka yüzü ile hafifçe bastırılır.


Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 55-60 dakika kadar pişirilip servis edilir. AFİYET OLSUN...
Not: fırınınızın pişirme süresini ve derecesini siz fırınınıza göre ayarlayabilirsiniz.