10 Temmuz 2015 Cuma

KAPYA (KIRMIZI BİBER) SARMA


KAPYA (KIRMIZI BİBER) SARMA

Davetlerimizde sofralarımızın güzel olması için bütçemizin el verdiği ölçüde elimizden geleni yapmaya çalışırız .Çünkü bizim kültürümüzde misafir çok önemlidir. Rahmetli ananem ''misafir bereketiyle gelir'' derdi.Gerçekten de misafirin bereketini her zaman görmüşümdür .Evimizde misafir ağırladığımız da sofralarımız şenlenir sofralarımızın olduğu kadar evimizin de bereketi artar.
Hele de mübarek ramazan ayında iftar vermek çok sevaptır diye öğrendik biz. Yoksula ,yetime, komşulara, akrabalara kime verirseniz iftarınızı ....
İşte bu tarifimde bir ramazan ayında çıkmıştı ortaya sofralarınıza renk katacak bu tarifi yapmak çok kolay. Eğer vaktiniz varsa kırmızı biberi kendiniz közleyin yok eğer uğraşamam ya da vaktim yok derseniz hazır konserve alıp yapın.Beğeneceksiniz... AFİYET OLSUN....

MALZEMELER  :

4-5 Tane Kırmızı(Kapya) Közlenmiş Biber (Konserve de olabilir)
150-200 Gr Beyaz Peynir 
1/2 Su Bardağı iri dövülmüş ceviz içi
Süslemek için maydanoz
Sabitlemek için kürdan

YAPILIŞI:



Beyaz peyniri önce çatalla ezip içine cevizleri katın ve karıştırın daha sonra kırmızı biberleri resimdeki gibi üç parçarçaya uzunlamasına kesin .Her bir biberin içine bir miktar peynir karışımında koyup yuvarlayın .Sabitlemek yani biberlerin açılmasını önlemek için kürdanla sabitleyin .Servis tabağına alıp maydanoz yaprakları ile süsleyin .AFİYET OLSUN...