12 Haziran 2015 Cuma

NAR EKŞİLİ KISIR



NAR EKŞİLİ KISIR


''Kısırı sevmeyenler bir ellerini kaldırsınlar bakalım...AAaaa herkes mi seviyor kimse el kaldırmadı.'' :))))
Sevgili kısırseverler !
Bu gün size bol nar ekşili bol malzemeli lezzetlimi lezzetli içinde her türlü baharatın bulunduğu bir kısır tarifi veriyorum. 
Bir de bu tarifle yapın bakalım kısırınızı lezzetinde ki, farkı çok beğeneceksiniz....AFİYET OLSUN....

MALZEMELER:


2 Su Bardağı İnce Bulgur
2 Kaşık Biber Salçası
1 Tatlı Kaşığı tuz
1,5 Çay Kaşığı Kimyon
1,5 Çay Kaşığı Muskat(Rendelenmiş)
1 Tatlı Kaşığı Kırmızı Biber
1 Tatlı Kaşığı Karabiber
2 Tatlı Kaşığı Kuru Nane
1/2 Çay Bardağı Nar ekşisi
1Adet Limon Suyu
1/2 Çay Bardağı zeytinyağı
2 Adet Domates
1 Demet Maydanoz
5-6 Yaprak kıvırcık
3 Adet Taze soğan
2 Adet Salatalık
4 Adet Yeşil Sivri Biber
İsteğe göre Dereotu


YAPILIŞI :

Bulgur ayıklanıp bir kaba alınır ve üzerine 1,5 bardak sıcak su dökülüp üzeri kapatılıp bulgurların şişmesi için demlenmeye bırakılır.
Bütün yeşillikler,domatesler salatalıklar yıkanıp ince ince doğranır.
Demlenen bulgurlara önce salça ,yağ ve bütün baharatlarla tuz ilave edilip iyice karıştırılır. Bulgur salçanın rengini aldıktan sonra limon suyu ilave edilir. Daha sonra sırasıyla yeşillikler salatalık ve domates ilave edilip fazla ezmemeye özen göstererek  karıştırılır. En son olarak Nar ekşisi de ilave edilip havalandırarak yeniden hafifçe karıştırılır.Yarım saat kadar dinlendirildikten sonra servis edilir. AFİYET OLSUN ... ( Kıvırcık  servis önerisidir.)