29 Haziran 2015 Pazartesi

KURU İÇ BAKLA KÖFTESİ


KURU İÇ BAKLA KÖFTESİ 


Arkadaşıma gitmiştik geçenlerde, bir sürü güzel pastalar salatalar börekler yapmıştı.Verendasında oturmuş tam bunları yerken yan komşusu olan seksen beş(belki de seksen sekizmiş) yaşlarındaki  teyze elinde bir tabakla seslendi;''size bir şey yaptım bir deneyin bakalım beğenecekmisiniz'' dedi.Çok mutlu olduk çok ton ton  bir teyzeydi paşa babasının bu köfteyi çok sevdiğini ve her fırsatta annesinin de bu köfteyi yaptığını ona da annesinden bu tarifin miras kaldığını söyledi.''Ne köftesidir teyzecim bu'' diye sorduğumda ''Yiyin bakalım bilecekmisiniz'' dedi.Yedik ve ne olduğunu biz beş kişi bilemedik .Gerçekten nefis ve tadı çook değişik bu köfteyi bir kere olsun denemenizi tavsiye ederim zira denedikten sonra bağımlısı olabilirsiniz ...(Kuru baklayı marketlerin baklagiller reyonlarında bulabilirsiniz...)

MALZEMELER :

2 Su Bardağı Kuru Bakla
2 Yumurta
1/2 Su Bardağı un
1/2 Demet maydanoz
1 Adet Soğan
3 Diş Sarımsak
3 Pırasanın beyaz kısmı (Bulamazsanız koymayabilirsiniz o zaman bir küçük soğan daha ilave edebilirsiniz)
1 Tatlı kaşığı silme karabiber
1 Tatlı Kaşığı Tuz
1Çay kaşığı kişniş
1 Çay kaşığı kimyon
1 Tatlı kaşığı kırmızı biber(Arzuya göre koymayabilirsiniz)
Köfteleri bulamak için 1 su bardağı susam
Kızartmak için sıvı yağ

YAPILIŞI :

2 Su bardağı baklayı akşamdan üzerine çıkacak kadar suya koyun.Ertesi gün suyunu süzün ve baklaları rondodan geçirin iyice ufalansınlar.
Rondodan çekilen baklaların üstüne 2 yumurtayı,rendelenmiş soğan ve sarımsakları,kıyılmış maydanozları,rondodan çekilmiş pırasaları,baharatlarını tuzunu ve ununu ilave edip köfte gibi iyice yoğurun .Yoğurma işlemi bittikten sonra ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp köfte şekli verip susama bulayın eğer köfteler toplanırken ufalanırsa biraz daha un ilavesi yapabilirsiniz.Susama bulanan  köfteleri kızdırılmış yağda arkalı önlü kızartıp bir havlu kağıt ya da peçete serilmiş servis kabına alın.Sıcak ya da ılık servis edebilirsiniz .AFİYET OLSUN....