18 Mayıs 2015 Pazartesi

EV YAPIMI BEYTİ KEBAP


EV YAPIMI BEYTİ KEBAP

Kebap deyince akan sular durur diyorsanız ev yapımı bu Beyti Kebabını mutlaka denemelisiniz.Yapımı kolay ,tadı güzel ve misafirlerinizle ev halkına ziyafet çekebileceğiniz görüntüde bu kebabı yapmak için hala duruyor musunuz?  Doğru mutfağa; afiyet olsun....

MALZEMELER :

KÖFTESİ İÇİN;

300 Gr Orta yağlı kıyma
1/2 Su bardağı ufalanmış bayat ekmek
1 Adet Soğan
3 Diş sarımsak
1 Adet yumurta
1 Çay kaşığı karabiber
1 Tatlı kaşığı karabiber
1 Çay Kaşığı Kimyon



SOSU İÇİN;
1 Çorba Kaşığı Biber Salçası
1 Çorba Kaşığı Domates Salçası ya da domates püresi
1 Çorba kaşığı tereyağ
Yarım Su Bardağı Su

SERVİS İÇİN;
1 Kase Yoğurt
Maydanoz

YAPILIŞI :
Kıyma bir kaba alınır ve üzerine bütün köfte malzemeleri katılıp yoğurulur.
Yufka tezgahın üzerine serilip ikiye katlanır ve uzun tarafına yoğurulan köftenin yarısı alınıp rulo şeklinde serilir .Yufka rulo halinde resimde ki gibi sarılır ve 3 parmak genişliğinde verev olarak kesilip yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine koyulur.
Diğer Yufkaya da aynı işlemler yapılıp 200 derecelik fırında pişmeye bırakılır.



Yufkalar pişerken sos hazırlanır. Bunun için; Tereyağ küçük bir sos tenceresine koyulup eritilir. İçine salçalar ilave edilip biraz kavrulur ve su koyulur. Altı -.Yedi dakika kadar pişirilir.Sos koyulaşınca ocaktan alınır.
Pişen yufkalar fırından alınır üzerine sos gezdirilir ve yoğurtla maydanoz eşliğinde servis yapılır.AFİYET OLSUN...