21 Mayıs 2015 Perşembe

FİNCANDA SÜTLÜ İRMİK TATLILI KADAYIF


FİNCANDA SÜTLÜ İRMİK TATLILI KADAYIF

Kadayıfı çook severim hele de kavrulunca o kıtır kıtır tadı; şu an size anlatırken bile damağıma geldi inanın. 
Sütlü İrmik tatlısı ile birleşince de doyumsuz bir tat çıkıyor ortaya....
Her zaman tavuk göğsüyle yaptığım bu tatlıyı değişik bir sunum ve lezzette yapmak istedim ve gerçekten güzel ve harika bir lezzet çıktı ortaya denemenizi şiddetle tavsiye ederim ....

MALZEMELER :

250 Gr yaş kadayıf
1 Su bardağı toz şeker
2 Çorba kaşığı tereyağ
1 Su bardağı dövülmüş ceviz

SÜTLÜ İRMİK TATLISI İÇİN;
1 Kg süt
1 Su bardağı irmik
1 -1,5 Su bardağı şeker ( damak tadınıza göre)
1 Limon kabuğu rendesi

YAPILIŞI :

Tereyağ yanmaz bir tavaya alınıp eritilir ve üzerine yaş kadayıf ilave edilip sürekli karıştırılarak kavrulur. Hafif pembeleşmeye başladığında toz şeker ilave edilir bir kaç kez daha karıştırılıp rengi koyulaşmaya döndüğünde ocaktan alınır.Ocaktan alınan kadayıfın üzerine çekilmiş cevi dökülüp karıştırılır ve streç film (Ya da naylon) kaplanan neskafe fincanlarının dibine birer kaşık bastırılarak koyulur.(Ben burada streç kaplamayı unutmuşum çevirdiğimde fincandan çıkarmak için biraz zorlandım) Bir miktar kadayıf sütlü  irmik tatlısının üzerine konmak üzere ayrılır. 


Derin bir tencereye süt ,irmik,şeker ve limon kabuğu rendesi koyulup muhallebi kıvamında pişirilir.
kadayıf koyduğumuz neskafe fincanlarına dökülüp paylaştırılır.
Sütlü irmik tatlısının üzerine de kenara ayırdığımız kadayıf birer kaşık koyulup üstleri örtülerek buzdolabına koyulur 1-2 saat sonra fincanlar buzdolabından çıkarılıp servis tabağına ters çevrilerek 
servis yapılır.Üzerine isteğe göre tarçın serpebilirsiniz. AFİYET OLSUN...