6 Nisan 2015 Pazartesi

KADAYIF CUP (KUP)


KADAYIF CUP (KUP)

Nefis bir Tatlı nasıl olur diye düşündüm veee İyiki de yapmışım zira çok güzel oldu .Çıtır çıtır ve enfes tadıyla ve görselliği ile biz çok beğendik umarım sizde beğenirsiniz..

MALZEMELER :



250 Gr Yaş Kadayıf
2 Çorba Kaşığı dolusu eritilmiş tereyağ
1/2 Çay bardağı sıvı yağ
5-6 Çorba kaşığı toz şeker

İçinin Kreması İçin;

2 Paket krem şanti
5 Su bardağı süt
4 Çorba kaşığı un
4 Yemek kaşığı toz şeker
1 Limon kabuğu rendesi


Üstünün süslemesi için;

1 paket krem şanti
1 Su bardağı soğuk süt

YAPILIŞI :

Kadayıflar derin bir kaba konulur üzerine eritilmiş tereyağ ve toz şeker dökülüp iyice kadayıflarla karıştırılır.
Karışan kadayıftan birer kaşık cup tepsisinin çukurlarına koyulup el ile bastırarak 
kupların şeklini alması sağlanır. daha sonra küçük bir çay bardağı yardımıyla bastırarak sıkışması sağlanır.
180 derecede ıstılmış fırında kadayıflar kızarana kadar pişirilir. pişen kadayıf kaseleri soğumaya bırakılır bu arada muhallebisi hazırlanır.Bunun için; 2 Paket krem şanti 2 bardak sütle çırpılır ve soğuması için buzdolabına  koyulur.Kalan 3 bardak süt, 4 yemek kaşığı şeker 4 yemek kaşığı un ve bir limon rendesi karıştırılarak muhallebi kıvamında pişirilir.Muhallebi piştikten sonra blendırdan geçirilir ve o da soğumaya bırakılır.Şanti ve muhallebi ikisi de iyice soğuduktan sonra   aynı kaba alınır  kaşıkla karıştırılır.





Soğuyan kadayıf kaselerine yapılan muhallebi karışımından 1-2 kaşık koyulur.
Üzerine 1 poşet krem şanti ile soğuk süt karıştırılıp Şanti elde edilir. Buzdolabında soğutulduktan sonra şanti krema torbasına koyulup kadayıf kaselerinin üstüne sıkılır. Damla çikolata serpilip buzdolabına kaldırılır.Gönül rahatlığı ile buzdolabına koyabilirsiniz çünkü çıtırlığı kesinlikle kaybolmaz..AFİYET OLSUN...









Hiç yorum yok :

Yorum Gönder