19 Ekim 2014 Pazar

RENKLİ ŞEKER HAMURLU KURABİYELER



RENKLİ ŞEKER HAMURLU KURABİYELER

Uzun zamandır denemeyi düşündüğüm şeker hamurlu kurabiyeleri yapmak bu güne kısmetmiş...Şeker hamurunu hazır yapılmış satın alabilirsiniz ancak hazır aldığınızın içindeki maddeler sizin evde yaptığınız kadar sağlıklı olmayacaktır.Ben şeker hamurunu kendim yapmayı tercih ettim şimdi size tarifini vereceğim ancak yinede tercih sizin....

ŞEKER HAMURU
MALZEMELER :

1 Su Bardağı  Bal
200 Gr Tereyağ oda sıcaklığında 
Yarım Çay kaşığı tuz
1 Paket Vanilya
8 Su Bardağı Pudra Şekeri Un gibi olacak
İstediğiniz renklerde gıda boyası
Gerekli olursa Mısır nişastası

YAPILIŞI :

Tereyağ ve bal bir karıştırıcıya konup krema kıvamına gelene kadar karıştırılır.Daha sonra içine tuz ve vanilya ilave edilip yavaş yavaş pudra şekeri ilave edilerek elle yoğurulmaya başlanır. Pudra şekerini hamur yedikçe ilave yapılır . Bu şekilde pudra şekeri bitene kadar yoğurulur .Kulak memesi kıvamına yakın bir hamur elde edince hamurdan parçalar koparılıp istediğiniz renklerdeki gıda boyaları bu parçalara ilave edilir . Hamurda istenilen kıvam elde edilemezse biraz mısır nişastası katabilirsiniz.Elde edilen renkli şeker hamurları streç filme sarılıp buzdolabına kaldırılır. Kullanmak için çıkardığınızda çok katı olduğunu görünce panik yapmayın biraz elinizde yuvarladığınızda normal kıvama gelecektir.Hazırladığınız şeker hamurlarını 3 ay buzdolabında bozulmadan saklayabilirsiniz.

KURABİYESİ

MALZEMELER:

1 Yumurta 
200 Gr Tereyağ Oda Sıcaklığında
1 Su bardağı mısır nişastası
1 Su Bardağı Pudra Şekeri
Yarım Çay Kaşığı Kabartma tozu
1 Çay Kaşığı Tarçın Ya da limon kabuğu rendesi
2,5 Su Bardağı Un

YAPILIŞI :

Bütün malzemeler karıştırılır yumuşakçana bir hamur yapılır .Hamur çok fazla olmamak kaydıyla ele yapışabilir bir kıvamda olabilir.Elde edilen hamur streç filme sarılıp 1 saat buzdolabında bekletilir.
1 Saat sonra çıkarılıp merdane ile0,5-1 cm kalınlığında açılır ancak açarken nişasta kullanılır. Değişik şekillerdeki kalıplarla kesilerek yağlı kağıt döşenmiş tepsiye dizilir.Önceden 180 derecede  ısıtılmış fırında 15 dakika pişirilir. Fırında kalma süresi fırından fırına değişebilir bu yüzden sürekli kontrol edilerek üstleri hafif pembeleşince çıkarılmalıdır fırından.

Fırından çıkan kurabiyeler iyice soğuduktan sonra 1 Kaşık bal yarım çay bardağı suyla karıştırılır ve  bir fırça yardımıyla işlem yapılacak olan kurabiyenin üzerine sürülür .Şeker hamuruda dolaptan çıkarılarak bir miktar koparılır ve mısır nişastası serpilerek merdane yardımıyla açılır ve o da aynı kalıplarla kesilip ballı su ile ıslatılmış kurabiyenin üzerine yapıştırılır ve hafifçe bastırılarak iyice yapışması sağlanır. Diğer bütün kurabiyelere aynı işlem uygulanır ve isteğe göre üstleri süsülenir. AFİYET OLSUN...














Hiç yorum yok :

Yorum Gönder