21 Ekim 2014 Salı

ÜÇGEN BÖREK





Yufkadan yapılan Milföy görünümünde ve çıtırlığında kıyır kıyır bir börek ...

ÜÇGEN BÖREK


MALZEMELER :


3 Yufka
2 Çorba kaşığı dolu tereyağı
1 Su bardağı su

İçi için;

Beyaz peynir

Üstü için;

1 Yumurta sarısı
1 Tatlı kaşığı sıvı yağ
1 Tatlı kaşığı gri haşhaş

YAPILIŞI :

Tereyağı eritilip üzerine bir bardak ılık su ilave edilir. Bir yufka tezgaha serilir üzerine her tarafına gelecek şekilde suyla karıştırılan yağ sürülür. Yufkanın dört tarafı ortada kenarları uç uca gelecek şekilde katlanır ve bir kare elde edilir. Bunun üzerine de yağ sürülür ve karenin köşeleri yine ortada birleştirilir ve üçgenler oluşturulur.Yine hafifçe yağlanır.Üçgenlerin ortalarına peynir koyulup karşılıklı köşelerden kapatılarak yine üçgen şekline gelen yufka çapraz şekilde kesilerek milföy şekli verilir.Kalan yufkalara da aynı işlemler uygulanır. Böreklerin üzerine sıvı yağ ile karıştırılmış yumurta sarısı sürülüp gri haşhaş serpilir.180 Derecelik fırında üstleri kızarana kadar pişirilir. AFİYET OLSUN...