9 Ekim 2014 Perşembe

KİNOA SALATASI






KİNOA :Birleşmiş Milletler' de 2013 yılı kinoa yılı ilan edildi.Çoğumuzun belki adını duymadığı ne olduğunu bilmediği bu tahılın yetiştiği yer Güney Afrika.Özellikle Yaşlanmayı geciktirici etkisinden kanseri önleyici özelliğine, magnezyum e
ksiliğinden alerjik hastalıklara kadar her derde deva olan Kinoa’nın en önemli özelliği süper oksit dismutaz enzimi içermesi. Bu enzim yaşlanmayı geciktiriyor. Kinoadan; pilav, salata, kahvaltılık, hatta un haline getirirseniz tatlı bile yapabilirsiniz. İdeal olanı pişirmeden önce kinoayı birkaç saat suda bekletmek. Bu sayede içindeki enzimler harekete geçiyor.
Kaynak:http://www.interaktifdiyet.com/detay.aspx?id=252

Ben size bu gün salatasının tarifini veriyorum ileriki günlerde diğer kinoa ile yaptığım şeylerin tariflerini vereceğim...




KİNOA SALATASI



MALZEMELER :                                                                          
 
250Gr KİNOA
1 Su bardağı mısır
1 Su bardağı pancar turşusu
1Su bardağı Garnitür(Konserve olarak hazır da
 alabilirsiniz kendinizde evde hazırlayabilirsiniz.

Bezelye,patates,havuç)
1 Limon
2 Kaşık zeytinyağı
Yarım bağ dereotu
Tuz  
                                                                                                
YAPILIŞI :
KİNOA nın 2-3 saat önceden sıcak suyla ıslatıp kabarması beklenir.Daha sonra 15-20 dakika haşlanır.(Daha fazla pişmiş seviyorsanız süreyi uzatabilirsiniz.)Haşlanan KİNOA lar süzülmeye bırakılır.Süzüldükten sonra biraz tuzlanır.Bir karıştırma kabına alınır üzerine mısır,pancar turşusu,garnitür,limon ve yağ eklenip hepsi birlikte dikkatlice harmanlanır.En son üzerine dereotu doğranır ve yine karıştırılır. Afiyet olsun...