10 Ekim 2014 Cuma

KIŞ HAZIRLIKLARI 1


KIŞ HAZIRLIKLARI 1

Eylül ayında kış hazırlıkları başlar bizde; domates suları,domates sosları deepfreeze koymak için  kapya(kırmızıbiber) biber ve patlıcan közlemesi  bamya,barbunya,mısır, taze fasulye, taze börülce hazırlanır. Tarhana hazırlanır,turşular yapılır. Allah sağlıkla sıhhatle yemeyi nasip etsin diyerek beklenir soğuk kış günleri...
Kış hazırlıklarımın birinci bölümünde sizlere domates suyu,domates sosu ve deepfreeze için hazırladıklarımı sunacağım. Umarım size kış hazırlıklarınızda faydalı ip uçları ve yapım kolaylıkları sağlayabilirim . HaYdi iş başına ailemize sağlıklı gıdalar sunabilmek için mutfağa buyrun ...ALLAH SAĞLIKLA SIHHATLE YEMEYİ NASİP ETSİN İNŞALLAH....



DOMATES- BİBER SOS

MALZEMELER :

5 kg tercihen yumurta domates
1 Kg ince biber (kıl biber)Tercihinize göre acı biberde olabilir ya da yarısı acı yarısı tatlı olabilir.
5- 6 diş sarımsak
1 Su bardağı sirke
Ağız tadınıza göre tuz

YAPILIŞI :

Domatesler yıkanıp kabuklarının kolay soyulabilmesi için sıcak suyun içine atılır 5-6 dakika beklettikten sonra incecik kabukları soyulup rondoya atılır ve çekilir  . Domates suyu bir kaba alınarak içine yeşil biberler minik minik doğranır sarımsaklar dövülüp ilave edilir tuzu ve acı biberleri de konulup benim bu yıl deneyip te bayıldığım bulaşık makinesi içine koyma işlemine geçilir.Bunu için domatesler birer kg lık kavanozlara konulup sıkıca kapakları kapatılır bunun için yeni kapak almanıza da gerek yok eski kapaklarınızı da kullanabilirsiniz ve bulaşık makinenizin içine dizip makinenizi en sıcak programda çalıştırın.Makinenizin çalışması bittiğinde kavanozlarınız soğuduktan sonra kışın yemeya hazır. Biz bu sosu tavuk sote, et sote de, kızartmalarımızda , tarhana çorbası yaptığımızda tabaklarımızın içine birer ikişer kaşık koyarak ya da kahvaltıda tüketiyoruz AFİYET OLSUN....