15 Eylül 2014 Pazartesi

MANTARLI BİFTEK


MANTARLI BİFTEK

MALZEMELER :

1 Kg Dana Antrikot Biftek
1 Kg Kültür Mantarı
1 Adet Soğan
1 Adet Domates
3 Adet Yeşil Sivribiber
1 Çay Kaşığı Karabiber
1 Çay Kaşığı Kimyon
1 Tatlı Kaşığı Tuz
1 Çay Kaşığı Reyhan Otu
1 Tatlı Kaşığı Domates Salçası
Kızartmak için 2 Çorba Kaşığı Sıvıyağ

YAPILIŞI :

Biftekler önce düdüklü tencerede haşlanır fakat önce tencereye etlerin üzerine bir miktar su koyulur düdüklünün ağzı kapanmadan bir taşım kaynatılıp kabaran su dökülüp,yeniden su koyulur ve  ağzı kapatılıp pişirilir.
Biftekler haşlanırken kültür mantarları güzelce yıkanıp kurumaya bırakılır.
Büyükçe bir tavaya soğanlar yemeklik doğranır,biberler de küçük küçük doğranıp birlikte az yağda kavrulur.Kavrulan biberlerin ve soğanın içine domatesler küp küp doğranır ve domates suyunun bir kısmını çekene kadar pişirilir daha sonra içine mantarlar ilave edilip kavurmaya devam edilir. Mantarlar su salabilir salınan suyunu çekene kadar pişirilir ve tuzun yarısı ilave edilir.
Pişen biftekler 2 kaşık yağ konulan bir tavada çok hafif kızartılır ve bir fırın tepsisine dizilir.Bifteklerin üzerine önce tuzun kalan yarısı ve baharatların hepsi konulur daha sonra mantarlı domatesli karışım bifteklerin her yerine gelecek şekilde dökülür. 1 Tatlı kaşığı salça bir çay bardağı suda açılıp bu da etlerin ve mantarların üzerine dökülür.  200 derecede ısıtılmış bir fırında 10-15 dakika pişirilir.AFİYET OLSUN...



Hiç yorum yok :

Yorum Gönder