15 Eylül 2014 Pazartesi

YEŞİL ERİK SOSLU ENGİNAR




YEŞİL ERİK SOSLU ENGİNAR

4 Adet çanak enginar
2 Adet soğan
10-12 Adet yeşil erik
1/2 Çay bardağı zeytinyağı
1 Tatlı kaşığı silme tuz
2 Tatlı kaşığı tepeleme toz şeker

YAPILIŞI:

Enginarlar bir tencereye alınır ve üzerine soğanlar yemeklik doğranır.Soğanların üzerine ise erikler koyulur ve yağ,tuz,şekerde ilave edilir. Eriklerin üzerine gelecek şekilde küçük bir kapak ya da tabak kapatılır ki erikler ve soğanlar enginarların üzerinde pişsin.Enginarları pişip pişmediği bir çatal batırarak kontrol edilip altı kapatılır. Enginarlar, tencereden bir servis tabağına alınıp tencerede kalan eriklerin çekirdekleri çıkarılıp soğanlarla birlikte el blendrından geçirilerek koyucana bir sos haline getirilir.Bu sos enginarların üzerine birer ikişer kaşık(Enginarın büyüklüğüne göre) koyulur. Üzerine dereotu doğranarak servis yapılır.AFİYET OLSUN....










Hiç yorum yok :

Yorum Gönder