27 Eylül 2014 Cumartesi

KİŞNİŞLİ ZENCEFİLLİ IZGARA TAVUK



KİŞNİŞLİ ZENCEFİLLİ IZGARA TAVUK

MALZEMELER :


4 Adet tavuk pirzola but

1 Çay kaşığı kişniş
1 Çay kaşığından az zencefil
1 <çay kaşığı kimyon
1 Çay kaşığı silme karabiber
Yarım çay kaşığı köri
2 Diş ezilmiş sarımsak
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 Tatlı kaşığı tuz
1 Tatlı kaşığı kekik
1 Çorba kaşığı soya sosu

Yapılışı:


Bütün malzemeler tavukların üzerine dökülüp iyice harmanlanıp 2 saat kadar buzdolabında bekletilir. Dinlendirilen tavuklar ızgaranız varsa ızgarada yoksa teflon tavada pişirilir ve domates biber ve pilav eşliğinde servis edilir. AFİYET OLSUN...