11 Ağustos 2014 Pazartesi

PANKEK...


PANKEK...

Güzel kızımın marifetli ellerinden PANKEK... Denemeye değer bir lezzet .Sabah kahvaltılarınızda ya da akşam üstü çay keyfinizin yanında ...


MALZEMELER:


Hamuru için;


2 Su Bardağı un

1 Su Bardağı Süt
2 Adet Yumurta
1/2 su bardağı Toz Şeker
1 Paket kabartma tozu
Pişirmek için yarım çay bardağı sıvı yağ

Üzeri için;


Dilimlenmiş Muz

Dilimlenmiş şeftali
Renkli şekerlemeler
Eritilmiş çikolata (ya da nutella)

YAPILIŞI :


Yumurtalar  bir kabın içine kırılıp içine şeker ilave edilir ve şeker eriyene kadar iyice karıştırılıp diğer bütün malzemeler ilave edilip biraz daha karıştırılır.

Bir teflon tavaya 1 çorba kaşığı sıvı yağ konulup kızdırılır ve içine bir kepçe hamur karışımından dökülüp kısık ateşte alt üst edilerek pişirilir.Bütün hamur bitene kadar bu işleme devam edilir.
Pişen pankeklerin üzerine önce çikolata sürülür muz ve şeftali dilimleri koyulur bir kat daha pankek koyulur onun da üzerine çikolata sürülür bu işlem istediğiniz kat sayısı kadar yapılır ve en üstü şekerlemeler ve muz dilimleri ile süslenir AFİYET OLSUN....