31 Temmuz 2014 Perşembe

YOĞURTLU KÖZLENMİŞ KIRMIZI BİBER SARMA




YOĞURTLU KÖZLENMİŞ KIRMIZI BİBER SARMA

Sofralarınıza renk katacak çook pratik, lezzetli ve bir o kadar da görüntüsü güzel bir salata ya da meze....


MALZEMELER:

3-4 Tane közlenmiş kırmızı biber( ya da hazır konserve kırmızı biber turşusu)
1 Kase yoğurt
2 Diş sarımsak
1 Tatlı kaşığı zeytinyağı
Bir kaç dal dereotu

YAPILIŞI:
Eğer biberleri kendiniz közlemişseniz kabuklarını soyup önce ortadan ikiye bölüp içini açın daha sonra biber- leri ince şeritler halinde üçe ya da dörde bölün. (Resimdeki gibi)
İnce şeritler halinde böldüğünüz biberleri rulo yapıp bir tabağa dizin üzerine zeytinyağı gezdirin( eğer konserve biber kullandınız sa zeytinyağı gezdirmenize gerek yok).





Sarımsakları ezip yoğurtla karıştırın daha sonra biberlerin üzerine birer kaşık dökün ve üzerlerini dereotu dallarıyla süsleyin. AFİYET OLSUN....