24 Temmuz 2014 Perşembe

KOLAY KESTANELİ PİLAV


                             

KOLAY KESTANELİ PİLAV

Gözünüzde büyütmeyin sakın kestaneli pilavı ...En kolayından işte size tarifi.....Bu arada kestaneler kıştan deepfreeze konulmuştu yazın kullanmak nasip oldu...
MALZEMELER:
2 Su bardağı pirinç
1/2 Kg Kestane
2 Çorba kaşığı Kuş üzümü
1 Çay Kaşığı karabiber

1/2 Çay bardağı zeytinyağı
1 Çorba kaşığı tereyağı
3 Su Bardağı et suyu
Tuz
YAPILIŞI: 
2 Su bardağı pirinci  2 Su bardağı  ılık suda en az 1saat ıslatıp kebap olan  bekletin.
Kestaneleri çizip fırın tepsisine dizin ve fırının ısısını 220-240 derecede yarım saat kadar pişirip kızarmalarını bekleyin yani kestane kebap olacaklar. Kestaneler piştikten sonra kabuklarını ayıklayın ve isterseniz bütün olarak bırakın isterseniz de ikiye bölün.


Bir pilav tenceresine yağları koyup eritin içerisine et suyunu ve iyice yıkanıp süzülmüş pirinçleri ,kestaneleri kuş üzümlerini,karabiberini ve tuzunu  ilave edin .Yavaşça karıştırın ve önce hızlı ateşte kaynamaya başlayınca da kısık ateşte pirinçler suyunu çekene kadar pişirin .Eğer bir teflon tencerede pişiriyorsanız piştikten sonra kapağını hafif aralamanızı tavsiye ederim. 15-20 dakika dinlendirdikten sonra servis yapabilirsiniz.AFİYET OLSUN...