3 Ağustos 2014 Pazar

MAGNOLİA




MAGNOLİA  ....

Magnolia muhallebi yapayım dedim; ama biraz farklı olsun istedim. Onun için aynı tarifle tepsiye yaptım ...GÜZEL OLDU ....

MALZEMELER:

5 Su Bardağı süt
3 Dolu Çorba kaşığı un
1,5 Bardak toz şeker
1 Kutu Krema
1 Yumurta
1 Paket vanilya
1 Paket Yulaflı büsküvi
2-3 Adet  büyükçe şeftali
1 Su Bardağı Dövülmüş Fındık

YAPILIŞI:

Önce şeftaliler soyulup dilimlenir ve tatlıyı yapacağımız tepsinin tabanına dizilir. Bisküviler kırılıp blendırda çekilir. Beş bardak süt bir tencereye alınır ve üzerine un ,şeker,yumurta ilave edilip muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırılarak pişirilir. Piştikten sonra içine bir kutu krema ve vanilya ilave edilip mikserle ya da sıkıca el ile çırpılır.Pişen muhallebi bir iki kepçe kadar şeftalilerin üzerine dökülür.Onun da üstüne 2-3 Kaşık bisküvi ve fındık dökülür.Kalan muhallebinin yarısı daha üzerine dökülüp,




yeniden fındık ve bisküvilerin tamamı muhallebinin her tarafına gelecek şekilde dökülür .Kalan muhallebi ile tatlının en üstü kaplanır ve buzdolabına konulur. Yaklaşık 2-3 saat kadar sonra uygun boyuttaki bir servis tabağına ters çevrilip servis edilir.AFİYET OLSUN...