23 Temmuz 2014 Çarşamba

GÜLLAÇ




                                 

GÜLLAÇ

Ramazan ayının geleneksel tatlısı GÜLLAÇ'ı yapmadan bir ramazan ayını geçiremezdik....

MALZEMELER:

1 Paket Güllaç Hamuru
2,5 Kg Süt
2,5 Su Bardağı Toz Şeker
250 Gr Dövülmüş ceviz
200 Gr Dövülmüş Fındık İçi


YAPILIŞI:
Önce süt el yakmayacak şekilde ısıtılır.İçine 2,5 Bardak şeker ilave edilerek karıştırılıp eritilir.Yuvarlak büyük boy borcam tepsinin dibine bir kepçe şekerli sütten dökülüp üzerine güllaç hamuru kırılarak( tepsinin boyutuna getirilir.)tepsiye yerleştirilir.Üzerine bir-iki  kepçe süt daha dökülüp ikinci kat hamur koyulurve onunda üzerine süt döküldükten sonra bir-iki kaşık ceviz ve fındık serpilir,üzerine yine hamur süt ve yine cevizle fındık dökülür. Böylece bütün hamurlar bitene kadar aynı işleme devam edilir.En üstünde güllaç hamuru kalacak ve kalan sütte üzerine dökülerek buzdolabında 1-2 saat soğutulacak ve sonra servis yapılacak. Dilerseniz en üstü bütün ceviz parçalarıyla süslenebilir.AFİYET OLSUN