10 Mayıs 2014 Cumartesi

KARAMELLİ BATON KEK


Karameli sevmeyen var mıdır bilmem ama biz ailecek çok severiz ...Bu karamelli keki de çok sevdik.. Hadi sizde bir deneyin çok seveceksiniz...





KARAMELLİ   BATON KEK

MALZEMELER:

3 Yumurta
1 Su bardağı şeker
1 Su bardağı süt
2 Su bardağı un
1 Su bardağı nişasta
1 Su bardağı sıvıyağ
1 Paket kabartma tozu
Ayrıca karamel için 1/2 su bardağı şeker

YAPILIŞI:
3 Yumurta iyice köpürene kadar çırpılır daha sonra içine 1 bardak şeker ilave edilip 5-10 dakika daha çırpılır.Diğer tarafta yarım bardak şeker teflon bir tencerede ateşe koyulup eriyip hafif rengi koyulaşana kadar tutulur. Rengi değişip eriyen şekerin üstüne bir bardak süt dökülüp karıştırılır.Şeker başta topak olsa da bir süre karıştırıldıktan sonra eriyecektir. Bu karışım çırpılan şeker ve yumurtaların üzerine ilave edilir.Sırayla diğer malzemeler de ilave edilip tahta bir kaşıkla karıştırılıp yağlanmış baton kalıba dökülür.160-170 Derecelik fırında üzeri kızarana kadar ve bir bıçak yardımıyla pişip pişmediği kontrol edildikten sonra yaklaşık 50-55 dakika sonra fırından çıkarılıp soğuduktan sonra servis edilir.Bu arada ilk yarım saatte fırının kapağı kesinlikle açılmamalıdır.Afiyet olsun...