20 Mayıs 2014 Salı

İNCİRLİ- KAYISILI- ÇİLEKLİ RULO PASTA



Çikolataya ve çikolatalı pastalar dayanamam diyenler işte bu hariiikaaa rulo pasta sizeAFİYET OLSUN....

İNCİRLİ- KAYISILI- ÇİLEKLİ RULO PASTA

MALZEMELER

KEKİ İÇİN;
4 Yumurta
1 Su bardağı toz şeker
1 Su bardağı un
3 Çorba kaşığı kakao
Yarım paket kabartma tozu
3 Çorba kaşığı ılık su

İÇİNİN    KREMASI
Yarım kg süt
2 Kahve fincanı un
2 Kahve fincanı şeker

ÜSTÜNÜN KREMASI
2 Paket çiğ krema
2 paket bitter çikolata

Pastanın içine koymak için ;
4-5 Adet  çilek
4-5 Adet kuru kayısı
4-5 Adet kuru incir
1 Çay bardağı dövülmüş fındık ya da ceviz

YAPILIŞI:

Dört adet yumurta iyice köpürene kadar çırpılır ve içine şeker de ilave edilerek çırpmaya devam edilir.Yumurtalar ve şeker iyice beyazlaşınca içine diğer bütün malzemeler ilave edip tahta bir kaşıkla iyice karıştırılır.Bir fırın tepsisine yağlı kağıt serilir ve kek hamuru dökülüp tepsi  kaç kez  tezgaha vurularak içindeki havanın çıkması sağlandıktan sonra 165-170 derecelik fırnda 10 dakika kadar pişirilir.(siz fırınınızın pişirme ayarına göre ayarlayabilirsiniz dakikasını)Fırından çıkardığınız kek sıcak sıcak yağlı kağıtla birlikte rulo yapılıp soğuması beklenirken içinin kreması hazırlanır bunun için;Yarım kg sütün içine un ve şeker koyularak muhallebi yapılır ve ılınması beklenir.Bu arada kayısı ve incirlerde küçük bir tencerede yumuşayana kadar pişirilir ve soğuması için suyu süzülür.Soğuyan kekin içindeki yağlı kağıt, kek açılarak çıkarılır ve kek düzleştirilerek üzerine kreması dökülür. Kremanın üzerine ise küçük küçük doğranan incir kayısı ve çilekler koyulur onun üzerine de dövülmüş fındık ya da ceviz serpilir.Kek yeniden rulo yapılır .Rulo yapılan kekin üzerine dökmek üzere 2 paket krema bir tencereye dökülür ve kaynamaya başlayınca altı kapatılıp içine küçük küçük kırılan














çikolatalar atılıp eriyinceye kadar karıştırılır. Eriyen çikolatalardan elde edilen krema rulo kekin üzerine dökülür.Biraz soğuduktan sonra pastanın üstü damla çikolatalarla süslenir.AFİYET OLSUN...