9 Mayıs 2014 Cuma

SOĞAN KEBABI



 SOĞAN    KEBABI

Soğanın faydaları saymakla bitmez ister çiğ isterseniz pişmiş olarak tüketin her şekilde vitamin deposudur.Bugün size Gaziantep yöresine ait Soğan Kebabı tarifini sizlerle paylaşıyorum eminim ki,bu kebaba bayılacaksınız....


MALZEMELER :


250 gr Dana-kuzu karışık kıyma
1 Kg kuru soğan orta boy ve aynı boyda olmasına dikkat edin
1 Tatlı kaşığı acı biber salçası

1 Kahve fincanı nar ekşisi
Yarım su bardağı su 
tuz - karabiber


YAPILIŞI :


Önce kıymaya tuz ve karabiber ekleyerek yoğurun ve dinlenmeye bırakın.
Soğanları bir kat soyun  ve ortadan ikiye kesin ama tamamen ikiye ayırmayın. İki parçaya ayrılmamasına dikkat edin ve güzelce yıkayın.
Kıymadan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın ve elinizde yuvarlak yassı köfte şekli verin.
Köfteleri soğanların arasına koyun ve sıra sıra tepsiye yerleştirin.
Yarım su bardağı suyun içerisinde biber salçasını ezin, içine biraz tuz ve kırmızı pul biber de katıp karıştırın ve soğanların üzerinde gezdirin ve tepsinin üzerini folyo kağıdı ile kapatın.
Fırını 200-220 dereceye ısıtın ve ısınınca tepsiyi koyup  pişirin.
Piştikten sonra tepsiyi fırından alın.Bir fincan  nar ekşisini  kebabın üzerinde gezdirin.
Tepsinin üzerini açın ve 10 dakika daha fırında tutun.  Köfteler kızarmaya başlayınca fırından çıkarın.AFİYET  OLSUN...