29 Nisan 2014 Salı

TAVUKLU ARAKA

Mevsimin ilk arakası pişirildi ve afiyetle yenildi....
Tavuklu,patatesli,havuçlu ve dereotlu  araka pişirmenin şimdi tam zamanı....5-10 gün sonra artık kış için alınıp deepfreeze konulabilir.Tavuklu.kıymalı,etli,zeytinyağlı nasıl istersek öyle pişiririz.Bu yıl tavuklusundan başladık sırayla hepsinin tarifini vereceğim sizlere...



TAVUKLU  ARAKA

1 Kg araka
1 Havuç
2 Adet tavuk but açılıp kuşbaşı yapılmış
1 Adet patates
1 Adet soğan
1/2 Bağ dereotu
1 Kaşık domates salçası
2 Kaşık sıvıyağ
Tuz

YAPILIŞI:

Arakalar ayıklanıp güzelce yıkanır ve süzülmesi için delikli süzgece alınır. Soğan ayıklanıp bir tencereye yemeklik olarak doğranır 2 kaşık sıvıyağ eklenerek hafifçe kavrulur.Kavrulan soğanların içine kuşbaşı doğranmış,yıkanmış tavuk etleri ilave edilir.Soğanlar ve tavuk beş dakika kadar sotelenir.İçine salça ilave edilip biraz daha kavrulur. Kavrulan soğan ve tavuklara 3 bardak sıcak su ilave edilir.Yuvarlak dilimlenen havuçlar,arakalar , küp küp doğranmış patatesler ve tuzu ilave edilir.Yaklaşık olarak yarım saat pişirilir.Servis edilirken üzerine dereotu doğranır.AFİYET OLSUN...