5 Mayıs 2014 Pazartesi

TAVADA BAZLAMA



Rahmetli ananemin yaptığı ve bu bizim oraların bazlaması dediği bazlama tarifi vereceğim bugün size. Ananemin yaptığı kadar olmasa da benim bazlamam da çok lezzetli oldu hepinize kahvaltıda ya da yemeklerin yanında ekmek yerine yapabileceğiniz bu enfes lezzeti özellikle kuru fasulyenin yanında yemenizi tavsiye ederim.

TAVADA  BAZLAMA

MALZEMELER:

3 Su bardağı un
1 Paket toz maya
2 Su bardağı ılık su
Tuz
2 Çorba kaşığı toz şeker
2 Çorba kaşığı sıvı yağ

YAPILIŞI:
Un elenerek bir yoğurma kabına alınır ve üzerine toz maya ,ılık su, tuz ve şeker ilave edilerek kulak memesi kıvamından biraz daha yumuşak olarak iyice yoğurulur  ve yarım saat kadar mayalanması beklenir. Mayalandıktan sonra hamur üç beze şeklinde bölünür.Bezeler 20-25 cm çapında 2-3 cm kalınlığında merdane yardımıyla hamur açılır.Diğer bezeler de aynı şekilde açılarak 5-10 dakika daha o şekilde bekletilir.Teflon tavaya yağ dökülüp biraz ısıtılır ve hamur kısık ateşte arkalı önlü üstü kapalı olarak pişirilir.AFİYET OLSUN...