22 Nisan 2014 Salı

ŞİPŞAK KURABİYE





ŞİPŞAK KURABİYE


MALZEMELER



1 çay bardağı eritilmiş tereyağı
1 çay bardağı sıvı yağ
1 yumurta
1 su bardağı toz şeker veya pudra şekeri
1 paket vanilya
1 paket kabarma tozu
aldığı kadar un (yaklaşık iki buçuk üç su bardağı)
(üzeri için,1 yemek kaşığı hindistan cevizi ve yarım çay bardağı toz şeker üstünün süslemesi isteğe göre de yapılabilir)

YAPILIŞI

öncelikle yumurta ve şekeri iyice çırpıyoruz,sırası ile sıvı malzemeleri ekleyip,iyice karıştırıyoruz.
daha sonra vanilyasını kabartma tozunu ekliyoruz.
son olarak ununu ekliyoruz ve yoğurarak yumuşak ele yapışmayan bir kurabiye hamuru elde ediyoruz.
hazırladığımız hamurdan,minik parçalar koparıp yuvarlıyoruz.
yuvarladığımız kurabiyeleri yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine diziyoruz.Üzerine hindistan cevizi ve şekeri serpip
180 derecede ısıtılmış fırında hafif pembeleşene kadar pişiriyoruz.
not : isteğe göre hamuruna kakao da ilave edip kakaolu kurabiyelerde yapabilirsiniz.