15 Mart 2017 Çarşamba

PASTANE AÇMASI

 :

PASTANE AÇMASI

MALZEMELER
1,5 Çay Bardağı sıvı yağ
1,5 Su bardağı ılık süt
1,5 Yemek kaşığı Toz Şeker
2 paket İnstant maya (toz maya)
1 Tatlı Kaşığı Tuz
1 Çay Bardağı Yoğurt
2 Adet Yumurta (Birinin sarısını hamurların üstüne sürmek için ayıracağız)
Arasına sürmek için 100 Gr erimiş tereyağ ya da margarin 
2,5-3 Bardak un


YAPILIŞI :
Bütün malzemeler  tereyağ ve bir yumurtanın sarısı hariç karıştırılıp ele yapışan yumuşak bir hamur elde edilir.
Yarım saat kadar  hamur sıcak bir ortamda üzeri kapalı şekilde mayalandırılır.
Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler koparılıp   yuvarlanır


Her bir bezeden elle bastırılarak inceltilerek yassı hamurlar elde edilir. Bu yassı hamurların her birine eritilmiş tereyağ sürülüp rulo yapılır. Oluşan rulolar iki yandan birleştirilip yeniden top haline getirilir.  
Oluşan toplar iki eşit parçaya bölünüp elle ince şeritler yapılır .Bu şeritlerle saç örgüsü gibi yapılıp iki ucu birleştirilerek fırın tepsisine koyulur.Tepside 15 dakika daha bekletilip üzerine yumurta sarısı sürülüp önceden ısıtılmış 180 derecelik  fırına verilir.Üstleri kızarınca fırından alınıp servis yapılır. AFİYET OLSUN...