28 Ağustos 2015 Cuma

FRİGO ( ALASKA)



FRİGO ( ALASKA)

Çocukluğum , gençliğim ..... Çokkkk güzel geçti .80 'li yıllarda yaşadım gençliğimi şimdiki gençlikten çok farklıydı bizim gençliğimiz.Giysilerimiz saçlarımız elektronik aletlerimiz her şey ama her şey farklıydı.Cep telefonlarımız yoktu kitap okur sinemaya giderdik tiyatro şehrimize gelsin de gidelim diye dört gözle beklerdik . Gençlik dergileri alır sevdiğimiz sanatçıların resimlerini keser odamızın duvarlarına (tabi eğer varsa) yapıştırırdık.Anket defterlerimiz vardı birbirimizi daha iyi tanıyabilmek ve anılarımızı yazıp unutmamak adına...Arkadaşlıklar dostluklar gerçekti çünkü herkes aynı okula giderdi evinin en yakınındaki okula kimsede marka takıntısı yoktu kimse kimsenin maddi durumuyla ilgilenmezdi. Kafeler pahalı restaurantlar fazla yoktu pastaneler vardı limonata içtiğimiz ve ponçik yediğimiz.Hafta sonları (o da her hafta sonu olmamak kaydıyla) sinemalara giderdik ve en büyük eğlencemiz gittiğimiz sinema da FRİGO YEMEKTİ.'' ALASSSKAAAA FRİİİİGOOO '' diye bağırırdı sinemanın büfecisi film arasında... Frigoyu annemde hep yapardı .Yazın dolabımızda sürekli olurdu FRİGO ama dışardan yemek daha tatlı gelirdi çünkü dışardan bir şey yemek bizim için çook değişikti.Annem yaptığında buzlukta en az 2 gün beklerdi donması için ..İşte bu gün sizlere çocukluğumun gençliğimin vazgeçilmez soğuk tatlılarında Frigo nun tarifini veriyorum annemin defterinden tam ağız tadında Haydi FRİGOOO ALASSSSKAAAA  yapmaya mutfağa...

MALZEMELER :

1 Kg Süt
2 Çorba kaşığı mısır nişastası
2 Çorba Kaşığı Un
2 Çorba kaşığı Kakao
75 Gr Tereyağ ya da margarin 
1,5 Bardak toz şeker (Siz azaltıp çoğaltabilirsiniz)

YAPILIŞI :


Bütün malzemeler kaynatılıp soğutulmuş sütün içine katılır. Tabi ki bu açık süt için geçerli pastörize süt için kaynatmaya gerek yok direk kullanabilirsiniz.
Malzemeler iyice karıştırılarak pişirilir ve pudingten daha katı bir hale gelene kadar pişirilir.
Katılaşarak pişen muhallebi ıslatılmış bir kalıba ya da kaba alınır .Kabınızın cam olmamasına özen gösterin çükü çıkması zor olabilir kırılma falan olabilir.
Muhallebi dışarda iyice soğuduktan sonra buzdolabınızın dondurucu bölümüne koyup iyice donana kadar bekleyin bu yakalaşık 6-8 saat sürebilir. Donan Frigonuzu ters çevirerek kalıptan çıkarıp dilimleyerek servis yapabilirsiniz .AFİYET OLSUN..




  



Hiç yorum yok :

Yorum Gönder