5 Ağustos 2015 Çarşamba

FINDIKLI TARÇINLI MUFFİN



Görüntüsü güzel, tadı güzel MUFFİNLER...10-15 Dakika da hazırlanabilen enfes kekçikler...


FINDIKLI TARÇINLI MUFFİN

3 Yumurta
1,5 Su bardağı şeker
1 Su bardağı sıvı yağ
1 Su bardağı süt


1 Paket kabartma tozu
2 Su bardağı un
1 Su bardağı nişasta
1 Su bardağı dövülmüş fındık
1 Tatlı kaşığı tarçın
1 Çay bardağı kuru üzüm
YAPILIŞI :
Önce yumurtalar mikserle beyazlaşana kadar çırpılır ve daha sonra içine şeker ilave edilerek beş dakika daha çırpılır.İçine yağ,süt, kabartma tozu ,nişasta ve un ilave edilip tahta bir kaşıkla iyice karıştırılır.
Başka bir yerde fındık ,tarçın ve kuru üzümler harmanlanır ve kek hamurunun içine 3/4 ü katılır (geri kalanı kek hamurlarının üzerine kullanılacak)
Muffin kalıplarına yarısına gelecek kadar kek hamuru dökülüp üzerlerine fındıklı tarçınlı,üzümlü karışımdan serpilir.Eğer arzu ederseniz en üstüne birer çimdik toz şeker de serperseniz hoş bir parlaklık elde edersiniz.
170 derecede önceden ısıtılmış fırında yarım saat kadar pişirilir.(Fırınınızın ısısına göre 20-25 dakikada da pişebilir.) AFİYET OLSUN...