5 Ağustos 2015 Çarşamba

ARNAVUT CİĞERİ








Arnavut Gelini olmak kolay değildir... Arnavut ciğerini iyi yapmak gerekir...:)))))

ARNAVUT CİĞERİ

MALZEMELER :

1 Kg Kuşbaşı doğranmış dana ciğeri  
1 Çay kaşığı karbonat
1 Su bardağı un
Kızartmak için sıvı yağ

Üzeri için;

1 Demet maydanoz
1 Tatlı kaşığı sumak
1 Tatlı kaşığı kırmızı pul biber
1 Büyük soğan

YAPILIŞI :

Ciğerler yarım saat önceden güzelce yıkanır süzülür üzerlerine karbonat serpilip karıştırılır ve buzdolabında yarım saat bekletilir.




Dolaptan çıkarılan ciğerler düz bir tabağa dökülmüş unun içine atılır ve her yeri una bulanacak şekilde unlanır.Tavaya bolca(ciğerlerin üstüne çıkacak kadar) sıvı yağ koyulup kızdırılır. Unlanan ciğerler kızgın yağda kızartılır delikli bir kepçe yardımıyla yağı süzdürülerek tabağa alınır.
Diğer tarafta soğanlar ince ince piyazlık doğranır ve üzerine 1 çay kaşığı kadar tuz dökülüp iyice ovulur .Ovulan soğanlar yıkanır ve iyice sıkılarak suları çıkarılır .Maydanozlar isteğe göre ince ya da kalın doğranır ve soğanlarla karıştırılır.Maydanoz ve soğan karışımına pul biber ve sumak serpilir ve karıştırılır.





Kızaran ciğerlerin üzerine soğanlı maydanoz karışımı dökülüp karıştırılır ve patates kızartması ile servis yapılır. AFİYETOLSUN...