7 Temmuz 2015 Salı

KARIŞIK KIZARTMA DOLMASI


KARIŞIK KIZARTMA DOLMASI

Kızartma her daim favorimdir Hele bir de bol domates soslu olursa'' yemede yanında yat ''cinsinden olur.Yazın hafta da bir iki defa yaparım ..
Geçen akşam iftara misafirlerim vardı kızartma yapmaya karar verdim malzemelerimi dolaptan alırken birden  dolmalık biberlerim gözüme çarptı ve o anda kızartmamı bu şekilde sunma fikri aklıma geldi ve hemen yaptım. İyi ki bu şekilde yapmışım hem ben hem de misafirlerim çok beğendiler...
Siz de kızartmalarınızı bu şekilde misafirlerinize sunarak değişik bir sunum elde edebilirsiniz...
AFİYET OLSUN...

MALZEMELER:

9-10 Adet Dolmalık Biber
2 Adet patlıcan
2 Adet Kabak
1 Adet Patates
250 Gr Yeşil sivri biber ,
SOSU İÇİN;
2 Adet Domates
1 Tatlı Kaşığı domates salçası
1 Tatlı kaşığı biber salçası
Tuz
1 Tatlı kaşığı sıvı yağ

YAPILIŞI :

Öncelikle bütün malzemeler yıkanır.Patlıcanlar alaca soyulup küçük küpler halinde doğranıp acısı çıkması için tuzlu suya konur.
Daha sonra diğer bütün malzemeler  dolmalık biber hariç hepsi küçük küçük doğranır .
Dolmalık biberlerin de içindeki tohumlar çıkarılıp içi açılır.



Sırasıyla patatesler.kabaklar ve biberler olmak üzere hepsi kızartılır. Patlıcanlar kızartılmadan önce dolmalık biberler de hafifçe kızartılır ve soğumaya bırakılır. En son patlıcanlar da kızartılır ve sos yapımına başlanır. Bunun için; Domatesin kabukları soyulur ve küp küp doğranır daha sonra küçük bir sos tenceresine yağ konulup kızdırıldıktan sonra içine salçalar ilave edilir ve salçalar biraz kavrulunca içine domatesler ve tuz ilave edilir. Domatesler de iyice kavrulunca yarım çay bardağı su ilave edilip bir kaç dakika daha kaynatılır.
Kızarttığımız patates,patlıcan,kabak ve biberler karıştırılır .
Karıştırılan malzemelerin üzerine biraz sostan dökülüp hafifçe harmanlanır.Daha sonra bu karışım dolmalık biberlerin içine dikkatlice doldurulup servis tabağına  alınır ve dolmalık biberlerin kabukları dikkatlice soyulur daha sonra üzerine hazırlanan sos bolca dökülüp servis yapılır ...
AFİYET OLSUN...









Hiç yorum yok :

Yorum Gönder