9 Haziran 2015 Salı

ZEYTİNYAĞLI ENGİNARLI İÇ BAKLA


ZEYTİNYAĞLI ENGİNARLI İÇ BAKLA

Tam mevsimindeyiz baklanın da enginarın da. ... Ve bu ikilinin birlikteliği ağızlarda enfes tadlar bırakırlar. Belki sevmeyenleriniz vardır bu ikiliyi ama eminim tadına daha önce bakmamışlardır ve ön yargılı davranıyorlardır. Çünkü tadına bakan sanırım bir daha vazgeçemez bu lezzetten...
Hadi sizde şimdi bu ikiliyi tencereye atıverin ve bir tadına bakın ya da tadına baktırıverin bakalım... Nasıl güzel değilmi ? Hadi o zaman AFİYET OLSUN...

MALZEMELER :

1 Kg İç Bakla
4 Adet soyulmuş limonlu suya yatırılmış Enginar
2 Adet Kurusoğan
1/2 Çay bardağı zeytinyağı
1/2 Demet Dereotu
1 Tatlı kaşığı tuz

YAPILIŞI :

İç baklalar yıkanıp bir tencereye alınır.Üzerine soğanlar yemeklik doğranır. Enginarlar limonlu sudan çıkarılıp dörde beşe bölünüp tencereye ilave edilir.Yağı ve tuzu da ilave edilip tencere ateşe koyulur 
bir süre kavrulur. Soğanlarla özdeşleşmeye başlayınca baklalar ve enginarlar üzerine 2 bardak sıcak su koyulup pişmeye bırakılır.
Bakla ve enginarlar yumuşayıncaya kadar pişirilir. Ocaktan alınıp soğumaya bırakılır.Soğuyan yemeğimiz servis tabağına alınır ve üzerine yarım demet dereotu doğranır.
AFİYET OLSUN...