20 Kasım 2014 Perşembe

PİRİNÇ ÇORBASI



Eskilerden sıcacık nefis bir çorba ....


PİRİNÇ ÇORBASI

1/2 Su bardağı pirinç
6 Su bardağı et suyu
1 Tatlı kaşığı tereyağ
Yarım bağ maydanoz
1 Çorba kaşığı silme domates salçası
1 Domates
1 Tatlı kaşığıTuz

YAPILIŞI :

Pirinçler güzelce yıkanır süzülmeye bırakılır.Tencerede tereyağ eritilip önce salça sonra da rendelenmiş domates ilave edilir ve kavrulur daha sonra et suyu ilave edilir,kaynamaya bırakılır.Kaynayan karışımın içine pirinçler ilave edilir ve önce yüksek ateşte sonra kısık ateşte pirinçler yumuşayıncaya kadar pişirilir.Pişen çorbanın içine ince kıyılmış maydanozlar ve tuz ilave edilip servis kasesine alınır.AFİYET OLSUN ....