11 Aralık 2014 Perşembe

YUFKADA FISTIKLI TAHİN HELVASI







YUFKADA FISTIKLI TAHİN HELVASI


1 Adet yufka
250 Gr Fıstıklı Tahin Helvası

Üzeri için:
2 Çorba kaşığı pudra şekeri
2 Çorba kaşığı hindistan cevizi
2 tatlı kaşığı tarçın
2 Çorba kaşığı dövülmüş fındık ya da ceviz

Kızartmak için:
sıvı yağ

YAPILIŞI:
Yufkayı tezgaha seriniz Sigara böreği keser gibi yufkayı ortadan ikiye sonra bir daha ikiye ve tekrar ikiye katlayarak yufkadan üçgen elde edin bunu da uzunlamasına ortadan ikiye keserek 12 adet sigara böreği şeklinde yufka parçaları elde edin.Tahin helvasını uzun şeritler halinde kesin ve yufkanın geniş ucuna koyun. Hafifçe yanları içe katlayın ve rulo şeklinde sarınız aynı sigara böreği gibi. Tavaya yağı alıp, kızdırın ve börekleri altı üstü pembeleşinceye kadar kızartın.
Pudra şekerini, hindistan cevizi,tarçın ve dövülmüş fındıkla ya da cevizle harmanlayıp kızaran börekleri bu karışıma bulayın.Servis tabağına alarak tercihen sıcak olarak servis yapın.AFİYET OLSUN...