20 Kasım 2014 Perşembe

SARAY LOKMASI






Kızımın en sevdiği tatlılardan olan Saray Lokması Tarifini mutlaka denemelisiniz...

SARAY  LOKMASI

MALZEMELER:

3 su bardağı un
2 Paket kuru maya
2 çorba kaşığı sıvı yağ (hamura konacaktır.)
Yarım çay kaşığı tuz
2 su bardağı sıvı yağ (kızartmak için)

Şurubu için Malzemeleri:

3 Su bardağı su
2 su bardağı toz şeker
1 çorba kaşığı limon suyu

YAPILIŞI

Tencerede, yarım bardak su biraz ısıtılır. 1 tatlı kaşığı şekerle 2 paket maya konup eritilir.
Üzerine un elenir. Tuz ve 2 çorba kaşığı sıvı yağ konur. Azar azar ılık su ilavesi ile kek hamuru kıvamında bir hamur yapılır.
El ile karıştırılır. Üzeri örtülerek ılık bir yerde hamur kabarana kadar bekletilir.
2 bardak şeker, 3 bardak su ile ocakta karıştırarak eritilir. Kaynayınca limon suyu ve kabuğu ilave edilir. 2-3 dakika sonra ateşten alınır.
Küçük bir tencere İle yağ ateşe konur. Mayalanan hamur sol el ile tekrar çırpılır. Avuç içinde sıkılarak baş parmakla işaret parmağının arasından ceviz büyüklüğünde çıkarılır. Yağa batırılmış kaşıkla alınıp kızgın yağa, rahat kızarabilecek sayıda bırakılır.
Lokmalar kabarıp sertleşince delikli kepçe ile karıştırılır. Kızarınca süzgece çıkarılır. Sıcakken, daha önce hazırlanan soğuk şuruba atılır.