21 Temmuz 2014 Pazartesi

FIRINDA PATLICAN PİZZASI


                           


FIRINDA PATLICAN PİZZASI

Patlıcandan  en az 100 çeşit yemek yapılabilir bu tarif de onlardan biri ; ama en güzellerinden..
İnternette gezerken http://ev-atolyesi.com  da görüp beğenerek yaptığım bu tarife sizde bayılacaksınız....

MALZEMELER :

3 Adet patlıcan
2 Diş sarımsak
2 Adet ince yeşil sivri biber
1  Adet Domates
7-8 Dilim salam
1 Çay bardağı dolusu rendelenmiş kaşar peyniri 
1 Çorba kaşığı zeytinyağı
tuz, karabiber, kırmızı pulbiber
1 Tatlı kaşığı kekik

YAPILIŞI :

Patlıcanlar yıkanıp bir parmak kalınlığında dilimlenir.Tuzlu suya konulur. Biraz tuzlu suda bekletildikten sonra kurulanıp her tarafına bir fırça yardımıyla yağ sürülerek yağlı kağıt döşenmiş bir tepsiye dizilerek önceden ısıtılmış 220 derecelik fırında 15-20 dakika üzerleri kızarana kadar pişirilir.Patlıcanlar fırındayken 2 diş sarımsak ezilerek yağlanmış bir teflon tavaya konulur yeşil ince biberlerde minik minik doğranarak birlikte kavrulurlar. Kavrulan biber ve sarımsakların üzerine 1 domates küp küp doğranır ve birlikte sotlenir. Domatesler eriyince içine ince şeritler halinde kesildikten sonra ikiye bölünen salamlarla tuzu, kara biberi ve kırmızı pulbiberi ilave edilip beş dakika kadar pişirilir. Ocağın altı kapatıldıktan sonra içine rendelenmiş kaşar peyniri ilave edilir ve iyice karıştırılır. 
Fırından çıkan patlıcanların üzerine bu karışımdan birer kaşık koyulup üzerine kekik serpilir.Sıcak olarak yenmesini tavsiye ederim ancak oda sıcaklığında da hiç fena olmuyor ...Arzu ederseniz salçalı su da yapıp üzerlerine gezdirebilirsiniz...AFİYET OLSUN...