2 Temmuz 2014 Çarşamba

DOLMALIK PİDE






Bizim buralarda sahurda olmazsa olmazlar arasındadır DOLMALIK ...Pide hamurundan yapılan dolmalık  fırınlarda pide ile satılır. Dolmalığın her yerde olmadığını duymuştum dolmalık çıkmayan yerlerde bu nefis lezzet pidenin kalın kenarları kesilerek de yapılabilir...

 DOLMALIK  PİDE

MALZEMELER:

1 Adet Dolmalık Pide
250 Gr Beyaz peynir
Yarım demet maydanoz
3-4 Yumurta
1 Çorba kaşığı un
Kızartmak için sıvı yağ

YAPILIŞI:

Dolamlık pide önce 10-12 cm uzunluğunda kesilir. Kesilen pidelerin ortaları uzunlamasına kesilerek içi açılır.Daha sonra bu pideler su doldurulmuş bir kaba batırılıp çıkarılır ve elle hafifçe sıkılarak suyu sıkılır ve bir kaba alınır. Diğer tarafta peynirler ezilir ve içine maydanozlar ince ince kıyılarak ilave edilir.Bu arada suyunu iyice çeken pidelerin arasına maydanozlu peynirden koyulur ve elle bastırılarak açılmaması sağlanır.
Yumurtalar kırılıp içine bir kaşık un ve yarım çay bardağı su ilave edilip un iyice eriyene kadar çırpılır.
Peynirle doldurulmuş pideler Bu yumurta karışımına her tarafı bulanacak şekilde batırılır ve önceden kızdırılmış yağda arkalı önlü kızartılır.Kızaran pideler havlu kağıt ya da peçete arasına alınarak fazla

yağından arındırılır.AFİYET OLSUN.....