2 Temmuz 2014 Çarşamba

ZEYTİNYAĞLI TAZE FASULYE OTURTMA


Görüntüsüyle gözlerinize ve tadıyla da damaklarınıza hitap edecek nefis bir zeytinyağlı....

 ZEYTİNYAĞLI TAZE FASULYE OTURTMA
MALZEMELER :

1 Kg Taze Fasulye
2 Adet Domates
1 Büyük Boy Kırmızı soğan
1 Çay Bardağı Zeytinyağı
Tuz

YAPILIŞI:

Taze fasulyelerin iki başları kesilerek önce ayıklanır ve güzelce yıkanır . Ayrı bir yerde domatesler rendelenir, soğan küçük küçük yemeklik doğranıp domatesle karıştırılır ve tuz ilave edilir.
Bir domates ortadan ikiye kesilerek iç tarafı size bakacak şekilde yayvan bir tencerenin ortasına yerleştirilir.Daha sonra fasulyeler resimde görüldüğü gibi domatesin etrafına dizilir . Üzerine domatesli soğanlı karışımdan iki kaşık dökülür üzerine tekrar fasulyeler dizilir.Fasulyeler bitene kadar aynı işleme devam edilir.En üste kalan soğanlı domatesli harç dökülüp yarım çay bardağı zeytinyağı gezdirilir.Fasulyelerin dizilişi bozulmasın diye üzerine bir tabak kapatılıp 1,5 saat kadar kısık ateşte pişirilir.Piştikten sonra düz bir tabağa tencere ters çevrilerek soğuyunca servis edilir.AFİYET OLSUN...