13 Haziran 2014 Cuma

SUCUKLU KURU FASULYE

Sevmeyen varmıdır  bilmem ama bizim en sevdiklerimizden....



                          

SUCUKLU  KURU  FASULYE

MALZEMELER:
1/2 Kg Kuru fasulye
1 Adet kuru soğan
2 Adet domates
1 Adet yeşil biber
1 Çorba kaşığı domates salçası
1/2 Çorba kaşığı biber salçası
1/4 Kangal sucuk
2,5 Çorba kaşığı zeytinyağ ya da kullandığınız yağdan
1 Tatlı kaşığı tuz

YAPILIŞI:


Kuru fasulyeler akşamdan sıcak suyla ıslatılır.Akşamdan ıslatılan fasulyeler ertesi gün yıkanıp haşlanır.Bir tencereye yağ koyularak minik minik doğranmış soğan ve biberler ilave edilir.Soğanlar sararınca içine istenilen büyüklükte doğranmış sucuklar ilave edilir.Sucuklarda hafif kavrulunca küp küp doğranmış domateslerle salçalar ilave edilir ve biraz daha kavrulduktan sonra içine 4 bardak sıcak su ilave edilir. Kaynayan karışımın içine fasulyeler de konulduktan sonra tuzu ilave edilir ve pişirilir.AFİYET OLSUN...