14 Haziran 2014 Cumartesi

ENGİNAR ÇANAĞINDA TAVUKLU ARAKA




 ENGİNAR ÇANAĞINDA TAVUKLU ARAKA

Hep zeytinyağlı soğuk  yiyecek olarak yapılmaz ya bir de sıcak yapalım Enginar dolmasını... Seveceğinizi umut ediyorum. Hadi deneyin bakalım nasıl olacak beğenecek misiniz ?

MALZEMELER:

5 Adet enginar
1/2 Kg araka
1 Adet soğan
1 Adet havuç
1 Adet patates
1/2 Kg Parça kuşbaşı yapılmış  tavuk(Tavuğun istediğiniz yerinden kuşbaşı yaptırabilirsiniz ben açılmış but etinden kendim yaptım kuşbaşını)
1 Çorba kaşığı domates salçası
Tuz

YAPILIŞI:
Enginarları her zaman söylediğim gibi lütfen soyulmamış olanlarını tercih edip evde ayıklayıp limonlu suya koyun.
Arakalar ayıklanıp yıkanır ve bir kenara koyulur.
Soğan bir tencereye yemeklik doğranıp yağda sararana kadar kavrulur.Kavrulan soğanların içine kuşbaşı tavuklar ilave edilip tavukların rengi değişene kadar sotelenir.İçine küçük küçük doğranmış havuçlar ve patateslerde ilave edilip biraz daha sotelenir ve salça da eklenip içine 2,5 bardak sıcak su eklenir.Karışım kaynamaya başlayınca içine arakalar ilave edilir tuzu da katılıp arakalar yumuşayana kadar pişirilir .
Limonlu sudan çıkarılan enginarlar yayvan bir tencereye alınır ve üzerlerine pişen araka bölüştürülerek koyulur arakanın suyu da enginarların üzerine dökülüp enginarlar yumuşayana kadar pişirilir. AFİYET OLSUN...