7 Haziran 2014 Cumartesi

MİLFÖY HAMURUNDAN PATLICANLI ELDE AÇMA BÖREK




MİLFÖY HAMURUNDAN PATLICANLI  ELDE AÇMA BÖREK


''Açma böreğin tadı hiçbir börekte olmaz ama hamur açamıyorum''  diyenler bu böreği kolayca yapabileceksiniz ve açma börek tadında bir börek yiyeceksiniz....Bu böreğimi tadanlar kesinlikle böreğimi elde açtığımı düşündüler inanın.....



MALZEMELER


12 Adet milföy hamuru

1/2 Su bardağı un

İÇ HARCI İÇİN;

4 Adet patlıcan
2 Adet soğan
2 Adet yeşil biber
1 Adet domates
1/2 Çay bardağı sıvı yağ

YAPILIŞI:


Öncelikle iç harcı hazırlanır.Bunun için soğanlar küp küp yemeklik doğranır, biberler de minik minik doğranıp sıvı yağ koyulmuş bir  tavaya alınıp soğanlar sararana kadar kavrulur.Daha sonra içine alaca soyulup küp küp doğranmış patlıcanlar ilave edilir.Patlıcanların rengi değişip yumuşayana kadar kavrulur .Kavrulan harcın içine küp küp doğranmış domateslerde ilave edilip bir iki kez karıştırılıp ocağın altı kapatılır.Harcın fazla yağı süzülür ki.Börek yağlı olmasın.Diğer tarafta milföyler ikisi bir arada olarak bir kaşık unla unlanmış tezgaha koyu olur ve uzunlamasına merdane ile açılır.Açılan milföylerin uzun kenarına iç harç koyulur ve rulo yapılıp yağlı kağıt serilmiş tepsiye alınır .Diğer yufkalarda aynı işleme tabi tutulur.Üzerlerine yumurta sarısı sürülüp  200 derecelik fırında üstü kızarana kadar pişirilir.AFİYET OLSUN...


NOT: Böreğiniz sıcakken ya da bir iki saat içinde servis edilmeli çünkü ertesi güne kaldığında ilk günkü çıtırlığı kayboluyor.