27 Nisan 2014 Pazar

ELMALI KARAMELLİ CUP



Sütlü tatlıları sevmeyen yoktur sanırım. Hem hafif, hemde lezzetli olurlar. Size  sunduğum bu sütlü tatlı tarifi anneme aitti yıllarca onun elinden yedik bu güzel tatlıyı .Şimdi ben de yapıyorum elmalı karamelli bu nefis tatlıyı.... Hadi şimdi siz de yapın, sütlü tatlının dayanılmaz lezzetine ulaşın...



ELMALI KARAMELLİ CUP


 MALZEMELER :
   
 MUHALLEBİSİ
1,5 Kg Süt
2 Kaşık un
3 Kaşık nişasta                                                                        
1 Su bardağı şeker

üstü için ;

3 Adet Elma
4 Kaşık toz şeker
1/2 Çay bardağı dövülmüş fındık
1 Çay kaşığı Tarçın

YAPILIŞI :

Öncelikle elmalar soyulup yuvarlak ve bir cm kalınlığında kesilerek çekirdekleri elmanın yuvarlaklığını bozmadan çıkarılır. 1 çorba kaşığı şeker ve 2 bardak su ilave edilmiş bir kapta elmalar yumuşayana kadar pişirilir.
Küçük bir tavada 4 Çorba kaşığı şeker eritilip içine 1 bardak sıcak su ilave edilip karamel elde edilir.

Diğer tarafta sütün içine un,nişasta ve şeker ilave edilip topaklanmamasına dikkat edilerek pişirilip muhallebi yapılır.

Hazırlanan karamelden bir kaşık servis kabının dibne dökülür. Üzerine muhallebi koyulur.En üste haşlanan elmalardan bir tanesi konulup yeniden bir kaşık karamel dökülür.Elmanın üstü dövülmüş fındık ve tarçın karıştırılarak süslenir.AFİYET OLSUN...