25 Mayıs 2016 Çarşamba

İRMİKLİ BİSKÜVİLİ RULO PASTA




İRMİKLİ BİSKÜVİLİ RULO PASTA


Size kolay mı kolay, nefis mi nefis bir tatlı ile geldim bugün.
Rulo pasta yapmak zor mu geliyor tutturamıyor musunuz yoksaaa ağırmı geliyor .... İşte o zaman bu tarif tam size göre bozulma derdi yok ,tuttu tutmadı,kabardı kabarmadı derdi yok .Hafifmi hafif bir tatlı yapımı kolay lezzeti nefis bir tatlı ...Haydi buyrun tarifimize bakalım beğenecek misiniz...?



MALZEMELER 

2 Paket petibör bisküvi
3,5 Yemek kaşığı kakao
2,5 Yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
1,5 Su bardağı süt
1/2 Çay bardağı pudra şekeri

İçi İçin;

2 Adet Muz
3,5 Su bardağı süt
2 Çay bardağı irmik
3 Çay bardağı şeker
1 paket vanilya

YAPILIŞI

Öncelikle içi hazırlanır .Bunun için süt ,irmik,şeker karıştırılarak muhallebi kıvamında pişirilir.Pişmesine yakın içine vanilya atılıp bir taşım daha kaynatılır ve soğumaya bırakılır.

Muhallebi soğurken;bisküviler rondodan geçirilip un haline getirilir.
Bisküvilerin üzerine tereyağ eritilip dökülür kakao ilave edilir 1,5 su bardağı süt dökülür ve hamur gibi yoğurulur.
Tezgaha bir naylon ya da streç film serilir ve üzerine hazırlanan hamur koyulup bastırılır ve onun da üzerine naylon ya da streç film serilerek bir merdane yardımıyla dikdörgen şeklinde açılır.Oldukça ince açıp üzerinde olan naylon kaldırılır ve hazırlanan irmikli muhallebi üzerine dökülüp her tarafına yayılır.
Kısa kenarından dört parmak aşağıya ölçülüp soyulmuş muzlar bütün olarak konur.(Muzun fazlası kesilerek alınır.)
Alttaki streç film yardımıyla rulo yapılır. Naylona sarılıp kenarları da kapatılıp 3-4 saat durması için buzdolabına kaldırılır.
Dolaptan çıkarılan pasta istenildiği şekilde süslenir( ben hazır frambuz sos ve hindistan cevizi dökerek süsledim .)
Süslenen pasta dilimlenerek servis yapılır. AFİYET OLSUN...