1 Nisan 2016 Cuma

SUSAM KAPLAMALI ELMALI TARÇINLI KEK





SUSAM KAPLAMALI ELMALI TARÇINLI KEK

İsmi biraz uzun oldu ama tadına ulaşmanız bu kadar uzun olmayacak ... :)

Kek... En sevdiğim ...Her türlüsüne bayılırım . 
Yıllar önce misafirliklerde bu günkü gibi börekler pastalar,salatalar ikram edilmezdi. Misafirliğe gelenlere çok önceleri sadece kahve, lokum, kolonya daha sonraları ise büsküvi ve çay ikram edilirdi. Yıllar geçtikçe bu ikramlar kekin hayatımıza girmesiyle çeşitlenmeye başladı. Kek  tatlı olduğu için yanına bir de tuzlu yapılmaya başlandı. Börek ya da poğaça başı çekti tuzlularda. Kek başroldeydi yıllarca kakaolusu, sadesi, limonlusu derkennn onlarca çeşit kek yapılmaya başlandı . İlk kek yediğim günü dün gibi hatırlıyorum; annem yeni çıkmış olan kek tenceresinden satın almış ve eve gelip hemen ilk kekini yapmıştı, ocağın üstünde, üzeri camlı, ortası delik tencerede... Ocağın yanında çömelip beklemiştim pişmesini.
Sıcak sıcak kesmişti annem, tencerenin tavanındaki cama kadar kabaran kekinden. Belki de ilk yediğim kek sıcak olduğu için hala sıcak  severim keki ..Yıllarca annem o kek tenceresini kullandı ocağın üstünde kısık ateşte...
Sizin de mutlaka kekle ilgili anılarınız yaşanmışlıklarınız vardır...
Neyse biz dönelim susam kaplamalı elmalı tarçınlı kekimize; bugün kek kalıplarımızda fırında kolayca pişirebildiğimize göre kekimizi, hadi hemen mutfağa gidip deneyelim bu enfes keki...

MALZEMELER ;

4 Yumurta
1 Su Bardağı Süt
1 Su Bardağı Sıvı yağ
1 Su Bardağı Toz Şeker
1 Su Bardağı Nişasta
2 Su Bardağı Un
1 Paket Kabartma Tozu
2 Adet Rendelenmiş Elma
1 Çorba Kaşığı Tarçın
1 Çay Bardağı Susam
Kek kalıbını yağlamak için az miktarda katı yağ

YAPILIŞI:



Öncelikle yumurtalar beyazlaşana kadar çırpılır daha sonra içine şeker ilave edilip bir süre daha çırpılır.Yumurtalar ve şeker özdeşleşip kabarınca içine diğer tüm malzemeler ilave edilip tahta bir kaşıkla karıştırılır.
Kek kalıbı resimde görüldüğü gibi tereyağ ile yağlanıp üzerine susam dökülerek kalıp susamla kaplanır. 
Susamla kek kalıbının içine kek karışımı ilave edilip önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 45-55 dakika kadar pişirilir. (her fırının pişirme süresi farklıdır)
AFİYET OLSUN..














Hiç yorum yok :

Yorum Gönder