29 Mart 2016 Salı

LEBLEBİLİ KURABİYE






LEBLEBİLİ KURABİYE

Merhaba;

Ara vermek zorunda kaldım bir süre tariflerime ,sağlık sorunları, hayat koşturması ve ülkemizin içinde bulunduğu acı veren şehit olaylarından dolayı ...
Ammaaa... aranıza nefis bir kurabiye tarifimle dönüyorum...LEBLEBİLİ KURABİYE....
Bu güne kadar yediğiniz tüm kurabiyeleri bir tarafa koyun Leblebili Kurabiye yi ayrı bir tarafa ...
O kadar beğeneceksiniz ki, kurabiye kavanozunuz artık hep yapımı, pişmesi toplam yarım saat süren bu kurabiyeyle  dolu olacak. ''Az malzeme Bol lezzet'' işte bu kurabiyemizin sloganı .Haydi bakalım sizde deneyin ve resimlerini facebook sayfamızdan bana yollayın paylaşalım .Kolay gelsiiinnnn....



MALZEMELER :



1 Su Bardağı Sarı Leblebi Tozu 
1 Su Bardağı Sıvı Yağ
1 Su Bardağından 1 Parmak az Pudra şekeri
2 Bardak Un

YAPILIŞI :

Öncelikle eğer leblebi tozu yerine leblebiniz varsa onu rondodan geçirerek toz haline getirin. Daha sonra bütün malzemeleri karıştırıp güzelce yoğurun.
Un,leblebi tozu ve yağın özdeşmesi biraz zaman alabileceği  için biraz fazla yoğurmanız gerekebilir.
İyice yoğurduktan sonra elinize küçük parçalar alıp önce yuvarlak haline getirip daha sonra dilerseniz bir şekillendirici ile ya da elinizle istediğiniz şekli verip yağlı kağıt serilmiş bir fırın tepsisine koyup önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında yaklaşık 20 dakika kadar renkleri değişene(koyulaşana kadar) pişirin . Fırından çıkardığınızda pişmemiş gibi yumuşak durabilir ama soğuduğunda tam kıvamını alacaktır.
AFİYET OLSUN....













NOT ; Bu kurabiyede yumurta ,kabartma tozu ,süt ya da yoğurt bulunmuyor.