15 Ocak 2016 Cuma

NAR EKŞİSİ SOSLU TAVUK SARMA




NAR EKŞİSİ SOSLU TAVUK SARMA

Davet sofralarınızda göğsünüzü gere gere yapıp sunabileceğiniz hem nefis bir tadı, hem de harika bir görüntüsü olan bu tavuk sarmamız belkide sizin special iniz olacak.
Yapımı gözünüze zor gelmesin zira gerçekten kolay. Belki sunuma kadar olan aşamaları biraz oyalayıcı ama tavuğunuz pişip de sunduğunuz zaman buna değdiğini göreceksiniz ....

MALZEMELER :

5 Adet açılmış tavuk butu
1/2 Kg mantar
1 Adet Soğan
2 Adet yeşil biber
1 Çay kaşığı karabiber
1 Çay kaşığı kimyon
1 Çay kaşığı tuz
1çorba kaşığı sıvı yağ
Tavukları sarmak için folyo kağıt ya da yağlı kağıt

SOSU İÇİN;
1 Çorba kaşığı domates salçası
1/2 Çorba kaşığı biber salçası
3 Çorba kaşığı nar ekşisi
1 Çay bardağı sıcak su

ÜZERİ İÇİN ;

5 Dilim kaşar peyniri




YAPILIŞI :

Öncelikle tavuklar yıkanıp süzülmeye bırakılir.
Mantarlar da güzelce yıkanıp kurutulur ve  ince ince dilimlenir
Tavaya  yağ konulur ve üzerine 1 adet soğan küp küp doğranır soğanlarla aynı zamanda yeşil biber de küçük küçük doğranıp tavaya ılave edilir. Soğanlar ve biberlerin renkleri değişip kavrulmaya başladığında mantarlar ilave edilip hepsi birlikte kavrulur.Kavrulan mantar ve soğanlar ocaktan indirilir ve soğumaya bırakılır.
Folyo kağıttan ya da yağlı kağıttan 20 ye 20 ebatlarında 5 tane kesilir
Folyo kağıdın üzerine bir parça açılmış tavuk budundan koyulur .Üzerine biraz tuz serpilir ve bir dolu kaşık kadar kavurduğumuz mantardan koyulur. Tavuk budu mantarların dışarı çıkması önlenecek şekilde çok sıkı olmayan rulo yapılır.Tavuğun altındaki folyo ile de güzelce resimde görüldüğü gibi paket yapılır. Diğer bütün tavuklara aynı işlem uygulanıp hepsi bir tepsiye alınır.Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 35-40 dakika kadar pişirilir.
Tavuk fırında iken salçalar, nar ekşisi sosu ve 1 çay bardağı sıcak su karıştırılıp sos hazırlanır.


Pişen tavuklar fırından çıkarılır ve üzerindeki folyo kağıtlar çıkarılır.Folyoların çıkarılması için sıcaklığının biraz geçmesini beklemelisiniz. 
Yine aynı tepsiye tavukları dizip üzerlerine hazırlanan sos dökülür.Tekrar fırına verilip bu kez 180 derece de üzerleri hafifçe kızarana kadar tutulur. 
Kızaran tavuklar fırından yeniden çıkarılır ve üstlerine birer dilim kaşar peyniri koyulup yeniden fırına sürülür. Kaşarlar eriyip hafiçe kızardıktan sonra fırından çıkarılır.Tepsinin içinde olan sostan kaşar peynirlerinde üzerine gezdirilip servis edilir.AFİYET OLSUN....









Hiç yorum yok :

Yorum Gönder