6 Ocak 2016 Çarşamba

ARMUTLU-ANANASLI -KURU YEMİŞLİ ROKA SALATASI


ARMUTLU-ANANASLI -KURU YEMİŞLİ ROKA SALATASI



Çok değerli arkadaşım Sevim Hanım'ın bize geleneksel günümüzde yaptığı salatayı hepimiz ''nefisss, harika olmuş'' diyerek yedik. Eminim siz de çok beğeneceksiniz bu salatayı ammmaaa içindekilerini okuduğunuzda ise  ''Bu nasıl salata böyle'' diyeceksiniz..Hem meyve, hem kuru yemiş ,hem de daha neler var neler içinde malzemelere bir göz atın şaşıracaksınız ama salatayı yapıp da tadına baktığınızda vazgeçemeyeceğiniz lezzetler arasına girecek . Malzemeleri size fazla gelebilir siz arzunuza göre içinden dilediğinizi çıkarabilirsiniz. Herhangi bir kaçını çıkardığınızda bile lezzeti değişmeyecektir. Sadece ana malzemelerini ellemeyin yeter. Nedir ana malzemeleri ilk başta yazdığım 7-8 malzeme bunları da karıştırdığınızda aynı lezzeti alabilirsiniz.Denemenizi şiddetle tavsiye ederim deneyip de beğenmeyen olmadı bir siz kaldınız denemeyen... :) 
Teşekkürler Sevim Hanımcığım bize böyle lezzetli ve güzel bir salata yapıp tarifini bizimle paylaştığın için...

MALZEMELER

2 Demet Roka
1/2 Demet Maydanoz (1Demette kullanabilirsiniz)
1/2 Demet dereotu
2 Adet Deveci Armudu
1 Adet Nar (1 Su bardağı kadar)
1 Çay bardağı kırık ceviziçi,
3 Çorba kaşığı Nar ekşisi
1/2 Adet limon suyu
1 Su bardağı kadar doğranmış ananas
1 Çay bardağı kabukları soyulmuş badem
1/2 Çay bardağı kırık fındık
1 Çay bardağı kuru üzüm
1 Çay bardağı kaju
1/2 Çay bardağı zeytinyağı 
1 tatlı kaşığı silme tuz (Tepeleme değil)

Servis için ;
1 Adet yufka













YAPILIŞI :

Yeşillikler yıkanıp bir kabın içine doğranır. Üzerine deveci armudu ve ananas küp küp doğranıp ilave edilir. Daha sonra bütün malzemeler bu karışıma ilave edilip harmanlanır üzerine nar ekşisi,limon,zeytinyağı ve tuz da ilave edilip karıştırılır.



Servis için bir adet yufka sigara böreğinin yarısı kadar genişlikte kesilip rulo şeklinde sarılıp tepsiye dizilir. 180 Derecelik fırında üzerleri kızarana kadar pişirilir.Soğuduktan sonra dilediğiniz sunum şekliyle salata ile servis edilir.



 AFİYET OLSUN...

NOT: Salatanın zeytinyağ, limon, nar ekşisi ve tuzunu servis yapmadan on dakika önce üzerine ilave ediniz.


Hiç yorum yok :

Yorum Gönder