20 Mart 2015 Cuma

DEREOTLU KIYIR POĞAÇA


DEREOTLU KIYIR POĞAÇA





Hamuru için;

2 Yumurta (Birinin sarısını poğaçaların üzerine sürmek için ayırın)
1 Çay bardağı sıvıyağ
1 Çorba kaşığı dolusu oda sıcaklığında tereyağ
1 Çay bardağı yoğurt
1 Çay kaşığı tuz

1 Çay kaşığı şeker
1 Paket kabartma tozu
Aldığı kadar un

İçi için ;

150 Gr beyaz peynir
Yarım demet dereotu

YAPILIŞI :

Hamuru için gerekli olan bütün malzemeler bir karıştırma kabına konulur sadece yumurtanın birinin sarısı bir kenara ayrılır ve üstlerine azar azar un ilave edilir poğaçanın hamuru ele yapışmayacak ama aynı zamanda da çok yumuşak bir kıvamda olacak .Yoğurulan hamur bir kenara alınıp iç harcı hazırlanır.Bunun için peynir ezilip içine güzelce yıkanmış dereotları ince ince kıyılıp karıştırılır.Peynir ve dereotu karışımı da hamurun içine karıştırılıp biraz daha yoğurulur.



Yoğurulan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılıp yuvarlanır.Şekil verirken dikkat edilecek nokta hamurla fazla oynamadan yuvarlatmaktır. Şeklinin çok düzgün olması gerekmiyor. Şekil verilen poğaçalar pişirme kağıdı koyulmuş bir tepsiye dizilip üstlerine ayırdığımız yumurta sarısı sürülerek 180 derecede önceden ısıtılmış fırında yarım saat kadar pişirilir. (Bu süre fırınınızın pişirme ısısına göre değişebilir)AFİYET OLSUN...