5 Şubat 2015 Perşembe

TEL KADAYIFLI PORTAKALLI ŞİNİTZEL


TEL  KADAYIFLI  PORTAKALLI  ŞİNİTZEL

Misafiriniz mi gelecek özel bir kutlama yemeğimi hazırlamak istiyorsunuz ya da evdekilere yapmak için değişik bir tavuk tarifimi arıyorsunuz işte bu tarif tam size göre... Bu nefis lezzetin tadına ulaşmanız  o kadar kolay ki yaptığınızda bunu daha iyi anlayacaksınız... Hadi kolay gelsin....

MALZEMELER :

2 Parça tavuk göğsü
150-200 gr tel kadayıf
2 yumurta
2 diş sarımsak 
1/4 Çay bardağı zeytinyağ
1 Çay kaşığı karabiber

kızartmak için; sıvıyağ

üzeri için;
1 Limon
bir cm genişliğinde küp küp doğranmış tereyağ
1/2 Portakal
1 Çay kaşığı kırmızıbiber 
1 Çay kaşığı kekik

YAPILIŞI :


Tavuk göğüsleri önce enlemesine kesilip iki parçaya bölünür, daha sonra ortadan ikiye bölünüp küçültülür.Böylece 2 parça olan tavuk göğüslerimiz 8 parça haline gelir.Her bir parçayı ister tavukçunuza isterseniz evde kendiniz iyice dövüp 0,5 cm kadar inceltilir.
İnceltilen tavukların üzerine 1/4 çay bardağı zeytinyağ,karabiber ve dövülmüş sarımsaklar dökülüp 10-15 dakika dinlendirilir.Daha sonra tavuk parçalarının her biri kırılıp çırpılmış iki yumurta olan tabağa batırılıp yumurtaya bulanır. Yumurtadan çıkan tavuk parçası küçük küçük kırılmış (KURUTULMUŞ)tel kadayıfına bulanır. Tavukların üzerine tel kadayıfları iyice yapışsın diye avucumuzun içi ile iyice bastırmalıyız.Her tarafı tel kadayıfına bulanan tavuklar önceden kızdırılmış yağda arkalı önlü iyice kızartılır.Kızaran tavuklar havlu kağıt serilmiş bir tabağa alınarak fazla yağı çektirilir,yarım portakal suyu tavuklar hafif ılındıktan sonra tavukların üzerine gezdirilir( fazla portakal suyu gezdirilmemelidir çünkü kadayıflar portakal suyuyla ıslandığında çıtırlığını kaybeder. )Küçük bir tabakta kırmızı biber ve kekik karıştırılıp  küp küp kesilmiş(resimdeki gibi)tereyağlar bu karışıma bulanır ve servis edilirken tavukların üzerine birer yuvarlak dilimlenmiş limonla birlikte  servis yapılır.AFİYET OLSUN...